A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

27.01.2022 - Тема "ЗНО/ДПА-2022 з української мови і літератури: ефективні стратегії підготовки учнів"

Дата: 28.01.2022 20:09
Кількість переглядів: 71

Онлайн-семінар "ЗНО/ДПА-2022 з української мови і літератури: ефективні стратегії підготовки учнів"

Зовнішнє незалежне оцінювання та державна підсумкова атестація – бентежна мить не лише для учнів, а й для учителів. Адже педагоги неабияк уболівають за своїх вихованців і прагнуть якомога краще підготувати їх до успішного складання іспитів.

27.01.2022 р. відбувся онлайн-семінар професійної спільноти учителів української мови і літератури на тему "ЗНО/ДПА-2022 з української мови і літератури: ефективні стратегії підготовки учнів".

Голова професійної спільноти – учитель Степанівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Степанівської селищної ради Світлана ОСЕТРОВА – зосередила увагу на нормативно-правових аспектах підготовки до ЗНО/ДПА-2022, зробила огляд оновлених нормативно-правових актів МОН та УЦОЯО з питань ЗНО/ДПА, коротко уточнили важливі моменти проведення та організації тестування, надала рекомендації щодо оформлення в кабінеті української мови і літератури відповідного тематичного куточка.

Консультант ЦПРПП Олена КОЩІЙ охарактеризувала особливості сертифікаційних робіт з української мови і літератури, проаналізувала рівень складності завдань ЗНО/ДПА-2021, окрему увагу зосередила на тих типах і формах завдань, які викликали найбільше труднощів в учнів (це завдання, у яких понад 50% абітурієнтів допустили помилки), разом з учителями визначила, якими шляхами можна поліпшити підготовку учнів з указаних проблемних питань.

Досвідом роботи на уроках з використанням найбільш ефективних форм і методів під час підготовки учнів до ЗНО/ДПА поділилися педагоги: Ірина ВЕЛЬМОЖНА – учитель Старосільської ЗОШ Нижньосироватської сільської ради – ознайомила учасників вебінару із власною стратегією підготовки випускників до виконання завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю, зосередивши увагу на типових помилках і способах їх подолання; Юлія ПИЛИПЕНКО – учитель Миколаївського НВК Миколаївської сільської ради – поділилася із колегами добіркою електронних тренажерів, які використовує у процесі підготовки до ЗНО/ДПА, й продемонструвала на прикладах способи використання деяких вправ.

МАТЕРІАЛИ СЕМІНАРУ

Презентація "ЗНО/ДПА-2022 з української мови і літератури: ефективні стратегії підготовки учнів"

Дошка Padlet "ЗНО/ДПА-2022 з української мови і літератури

Упорядник - консультант ЦПРПП Олена Кощій

Методична скринька  на платформі Padlet містить матеріали для підготовки до ЗНО з української мови і літератури, що можуть стати в пригоді вчителям української мови і літератури та учням старших класів.

Добірка тренувальних вправ



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень