A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

«Організація роботи з обдарованими учнями в контексті підготовки до предметних олімпіад та конкурсів в умовах дистанційного/змішаного навчання»

Дата: 15.11.2022 14:40
Кількість переглядів: 15

Першочергове завдання педагога полягає в тому,

щоб відкрити у кожній людині творця,

поставити його на шлях самостійної творчої,

інтелектуальної  праці.

 В.О.Сухомлинський

 

    15.11.2022 року  відбулося спільне засідання вчителів суспільно-гуманітарного циклу у форматі круглого столу, присвячене особливостям організації роботи з обдарованими учнями в контексті підготовки до предметних олімпіад та конкурсів в умовах дистанційного/змішаного навчання. Під час зустрічі було обговорено виклики, які виникали під час підготовки й проведення І та ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури, історії та англійської мови в дистанційному форматі в умовах воєнного стану. Разом з тим, учителі-члени журі олімпіад проаналізували результати робіт учасників, окреслили сильні сторони та типові помилки й недоліки, які траплялися в роботах.

        Педагоги поділилися власним досвідом організації  роботи зі здібними учнями в дистанційному/змішаному форматі в контексті підготовки до олімпіад. Зокрема, відзначили,  що найбільш ефективним вважають індивідуальні та групові консультації учнів одного класу, використання елементів диференціації та індивідуалізації навчання.

     Консультанти ЦПРПП Олена НАЗАРОВА та Олена КОЩІЙ зосередили увагу на важливості проведення системної роботи із обдарованими учнями, наголосили на критеріях і принципах відбору відповідних навчальних матеріалів , ресурсів та методик при підготовці учнів до предметних олімпіад і конкурсів.

    Разом з тим, учителі обговорили використання інноваційних педагогічних підходів, зокрема відзначили ефективність методу перевернутого навчання в процесі організації  дистанційної роботи зі здібними учнями.

    За результатами зустрічі було створено на платформі Padlet спільну онлайн-скриньку корисних матеріалів, яку члени професійних спільнот будуть періодично поповнювати для того, щоб послуговуватися при підготовці учнів до предметних олімпіад та конкурсів.

Padlet Методична скарбниця «Підготовка учнів до олімпіад і конкурсів з української мови і літератури»

Padlet Олімпіада з іноземної мови: скриня ідей для вчителів іноземної мови


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень