«НАССР У ЗДО: СИСТЕМАТИЧНИЙ ПІДХІД ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ»
Організація якісного та безпечного харчування – це питання, яке завжди буде турбувати усіх учасників освітнього процесу. Упровадження міжнародної системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP) в ЗДО – є гарантом якості в організації харчування на всіх етапах. Її принципи дозволяють ідентифікувати, оцінювати, контролювати та вчасно усувати небезпечні чинники, що є визначальними для безпечності харчових продуктів.
Відповідно до плану роботи КЗ ЦПРПП Степанівської селищної ради 24.05.2023 відбулося четверте (завершальне) засідання творчих груп директорів ЗДО, які упродовж вересня-травня 2022/2023 н.р. працювали над питанням забезпечення внутрішньої системи якості освіти. Ця зустріч була присвячена темі «НАССР у ЗДО: систематичний підхід до забезпечення безпеки продуктів харчування», адже адміністрація закладів освіти зобов’язана впровадити та постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP.
Спікери заходу: Світлана ІВАЩЕНКО – директор КЗ ЦПРПП Степанівської селищної ради, Людмила СИЧ – директор Боромлянського ЗДО (ясла-садок) «Пролісок» Боромлянської сільської ради, Тетяна МОГИЛЬНА – директор Новосуханівського ЗДО (ясла-садок) «Ластівка» Степанівської селищної ради.
Під час зустрічі було докладно опрацьовано основні принципи положення про систему НАССР, нормативно-правову базу щодо її упровадження та підтримки, визначення критичних контрольних точок, обов’язки членів робочої групи, складання програм передумов системи НАССР та особливості ведення внутрішньої документації, що відповідає принципам цієї міжнародної системи.