A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

ПРОФЕСІЙНЕ ЗДОРОВ’Я КЕРІВНИКА. ПРОФІЛАКТИКА СИНДРОМУ ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ

Дата: 29.03.2024 10:14
Кількість переглядів: 272

Професійне або емоційне вигорання є феноменом сучасності, як наслідок активності у професійній діяльності, зростання інформаційних, комунікаційних, емоційних навантажень при дефіциті рухової активності і порушення гармонійного способу життя сучасної людини. Одним із суттєвих проявів професійної деформації керівників є синдром «емоційного вигорання».

Відповідно до плану роботи КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради 28.03.2024 відбувся семінар-практикум для керівників ЗДО «Професійне здоров’я керівника. Профілактика синдрому емоційного вигорання» на базі Косівщинського ЗДО (ясла-садок) «Золота рибка».

Світлана ІВАЩЕНКО, директор Центру, зазначила, що синдром «професійного вигорання» - це один із проявів стресу, з якими стикається керівник у власній професійній діяльності та ознайомила присутніх з його основними складовими. Світлана Миколаївна наголосила, що причинами вигорання є тривалі процеси емоційного виснаження та вичерпання ресурсів під впливом довготривалого стресу без можливості відновлення.

Керівники в групах активно опрацювали тему «Створення умов для емоційного комфорту керівника вдома і на роботі» та обговорили чинники, що впливають на виникнення даного синдрому.

Разом з Надією КОЗАЧУК, психологом Центру, учасники говорили про симптоми «синдрому вигорання» та мали змогу визначити наявність даних симптомів за допомогою діагностичної методики Бойко. За результатами вивчення Надія Олександрівна надала практичні поради керівникам щодо запобігання виникнення синдрому вигорання.

Практичною складовою зустрічі був майстер-клас з елементами аромотерапії в техніці Coffe-art, який позитивно впливає на зміцнення фізичного та психічного здоров’я. Олена НАЗАРОВА, консультант Центру, допомогла розкрити кожному керівнику творчі здібності, проявити і втілити свої емоції на папері та поринути в атмосферу спокою та насолоди.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень