A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Працюємо за запитом

Дата: 02.04.2024 15:14
Кількість переглядів: 5

За запитом адміністрації Степанівського ліцею Степанівської селищної ради 21.03.2024 проведено онлайн-зустріч з питання «Робота класних керівників з попередження насильства, жорстокості в сім’ї та дитячому колективі: планування і моніторинг». На захід було запрошено заступників з НВР та класних керівників Степанівського ліцею та філії.

Під час зустрічі Надія Козачук, психолог КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради, зазначила, що робота класних керівників з попередження насильства вкрай важлива: вони відіграють ключову роль у формуванні безпечного та доброзичливого середовища для учнів, можуть бути першими, хто помічає зміни у їхній поведінці та вчасно реагувати  на можливі випадки насильства.

Під час онлайн-заходу учасники розглянули особливості комплексного підходу до попередження насильства у закладі освіти, що поєднує управлінські та просвітницькі рішення, які необхідно враховувати під час планування та моніторингу у цьому напрямку роботи.

Одним із методів попередження насильства у закладі освіти є відновний підхід, який передбачає знання й застосування певних технік, спрямованих на побудову мирного освітнього простору та примирення учасників конфлікту. Про роботу шкільної служби порозуміння з досвіду роботи розповіла практичний психолог Бездрицького ліцею Бездрицької сільської ради Анна ЮСИЧЕНКО та презентувала відновну техніку «Коло», яку класні керівники можуть застосовувати в роботі з усіма учасниками освітнього процесу.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень