A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Особливості навчання дітей з ООП в умовах воєнного стану

Дата: 11.04.2024 16:09
Кількість переглядів: 4

Одним із завдань закладів освіти в умовах воєнного стану стало створення безпечного середовища для навчання та забезпечення доступу до освіти для всіх дітей, незалежно від їхніх потреб. Разом з тим педагоги зіткнулися з певними викликами в питаннях інклюзивного навчання, пов’язаними з умовами сьогодення.

Саме тому з метою підтримки педагогів, що працюють з дітьми з ООП та ознайомлення з можливостями для забезпечення ефективної взаємодії з дітьми з ООП в реаліях сьогодення проведено вебінар «Особливості навчання дітей з ООП в умовах воєнного стану», який відбувся 11.04.2024 відповідно до річного плану роботи КЗ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради у співпраці з КУ «Інклюзивно-ресурсний центр Степанівської селищної ради». На захід було запрошено асистентів вчителя та практичних психологів ЗЗСО 9 громад Сумського району.

Разом із спікерами учасники обговорили наступні питання:

 1.Виклики в роботі педагогів з дітьми з ООП в сучасних реаліях.

Спікер: Надія Козачук, психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Степанівської селищної ради.

2. Створення безпечного середовища для дітей з ООП в умовах війни.

Спікер: Тетяна Демченко, нейропсихолог, фахівець-консультант КУ «ІРЦ Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області»

3. Дієва взаємодія асистентів вчителя та вчителів-предметників для навчання дітей з ООП (з досвіду роботи).

Спікер: Олена Глянцева, асистент вчителя Косівщинського ліцею Степанівської селищної ради.

4. Застосування можливостей цифрових технологій для корекційної роботи. Практичне заняття для дітей з ООП (з досвіду роботи).

Спікер: Наталія Гусениця, психолог  ЦПРПП Сумської міської ради, корекційний педагог ЗОШ №6 Сумської міської ради.

Щиро вдячні спікерам за обмін досвідом і практичними надбаннями та усім учасникам заходу за активність! З ВІРОЮ У ПЕРЕМОГУ!

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень