A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Події

ПРОФЕСІЙНЕ ЗДОРОВ’Я КЕРІВНИКА. ПРОФІЛАКТИКА СИНДРОМУ ЕМОЦІЙНОГО ВИГОРАННЯ

Професійне або емоційне вигорання є феноменом сучасності, як наслідок активності у професійній діяльності, зростання інформаційних, комунікаційних, емоційних навантажень при дефіциті рухової активності і порушення гармонійного способу життя сучасної людини. Одним із суттєвих проявів професійної деформації керівників є синдром «емоційного вигорання».

10:14 29.03.2024

На базі Косівщинського ліцею імені Лесі Українки Степанівської селищної ради відбулися тренінги в рамках навчального проєкту «ДІЗН» від ГО «Освіторія»

   21-22 березня за ініціативи та сприяння ЦПРПП для колективу Косівщинського ліцею імені Лесі Українки Степанівської селищної ради було проведено цикл тренінгів у рамках навчального проєкту «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання», що реалізує ГС «Освіторія» спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) й уряду Японії.

12:28 22.03.2024

Педагогічний воркшоп для вчителів мистецької та технологічної галузей «Використання штучного інтелекту в роботі вчителя»

   Останнім часом значно зросла зацікавленість педагогічної спільноти темою використання інструментів штучного інтелекту в освітній діяльності. Думки вчителів щодо ШІ різняться: з одногу боку, такі новітні технології можуть бути корисними, але багато педагогів мають побоювання щодо використання інструментів ШІ у професійній діяльності. Тож 20 березня відбувся педагогічний воркшоп для вчителів мистецької та технологічної галузей «Використання штучного інтелекту в роботі вчителя».

15:52 20.03.2024

МАЙДАНЧИК З ОБМІНУ ДОСВІДОМ «ОЦІНЮВАННЯ ГОТОВНОСТІ ДИТИНИ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ДО НАВЧАННЯ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ»

Готовність дитини до школи – важливе питання, яке хвилює не лише батьків, а й педагогічні колективи ЗДО. На допомогу фахівцям у галузі дошкільної освіти та батькам дітей старшого дошкільного віку МОН України постійно розробляє моніторинги та інструментарії оцінювання готовності дитини до навчання у школі. Але який саме обрати? Таке питання досить часто виникає у керівників закладів освіти.

12:26 07.03.2024

Участь у регіональних Шевченківських читаннях, приурочених до 210 річниці Тараса Шевченка «Творчість Тараса Шевченка в національно-духовному вимірі сьогодення»

   Тарас Шевченко – гордість нації, символ нескореності нашого народу. Його творчість зігріта вогнем гарячої любові до Батьківщини, тож у нинішні часи тяжких випробувань поет особливо органічно злився зі своїм великим, нескореним народом. Саме тому в ці березневі дні голос пророка особливо гучно лунає повсюдно в нашій державі.

19:17 06.03.2024

Педагоги Степанівської територіальної громади, які позачергово атестуються атестаційною комісією ІІ рівня, презентували свій досвід роботи

   6 березня на базі ЗДО «Орлятко» Степанівської селищної ради відбувся круглий стіл «Педагогічна майстерня», під час якого вихователі ЗДО та вчителі ЗЗСО Степанівської територіальної громади, які позачергово атестуються атестаційною комісією ІІ рівня, презентували свій досвід роботи.

15:57 06.03.2024

Вебінар-практикум щодо підготовки учнів до НМТ на уроках англійської мови

   5 березня відповідно до плану роботи ЦПРПП у співпраці із видавництвом «Macmillan Education» та спільно із ЦПРПП м. Києва відбувся вебінар-практикум для вчителів 10-11 класів щодо підготовки учнів до НМТ на уроках англійської мови.    

16:50 05.03.2024

Інструменти діагностики навчальних результатів учнів в арсеналі сучасного вчителя

   4 березня під модерацією консультантів ЦПРПП Олени Назарової та Олени Кощій відбувся педагогічний нетворкінг учителів суспільно-гуманітарних та природничих дисциплін 9 територіальних громад, присвячений темі «Інструменти діагностики навчальних результатів учнів в арсеналі сучасного вчителя».

10:08 05.03.2024

Профілактика емоційного вигорання

З метою психологічної підтримки учасників освітнього процесу в рамках реалізації регіонального проєкту «Завжди поруч» психолог ЦПРПП Степанівської селищної ради Надія Козачук провела онлайн-зустріч для педагогів Степанівського ЗДО «Орлятко» та Новосуханівського ЗДО «Ластівка» Степанівської селищної ради. Разом з психологом Центру учасники зустрічі говорили про профілактику емоційного вигорання, практикували ресурсну техніку «Місце сили» та вправу «Мій портрет у променях сонця», яка направлена на сприяння позитивному сприйняттю свого «я».

14:25 04.03.2024

Педагогічний нетворкінг «Діагностичне тестування як освітній ресурс: сучасні підходи до використання в початковій школі»

   Діагностика освітніх втрат у початковій школі – досить складний і комплексний процес, який є одним із складників педагогічної діагностики.  Будь-яка форма педагогічної діагностики передбачає наявність інструментарію, за допомогою якого здійснюється діагностичне оцінювання.

14:33 29.02.2024

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень