A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Події

Ефективні методи для швидкого засинання

Тривожні думки та емоційне перенапруження внаслідок стресових подій часто викликають труднощі зі сном. Про це зазначили учасники онлайн-зустрічі в рамках регіонального проєкту «Завжди поруч», який реалізує психолог ЦПРПП Степанівської селищної ради Надія Козачук для педагогів Яструбинської початкової школи Миколаївської сільської ради Сумського району. Чергова зустріч з педагогами з питання «Труднощі зі сном: що робити?» відбулася 11.12.2023, під час якої учасники визначили фактори, які заважають заснути, обговорили ефективні методи, поділилися власними копінговими стратегіями, які допомагають подолати безсоння та практикували техніки для швидкого засинання: «Військова методика» та «Дихальна техніка 4-7-8».

15:49 11.12.2023

Відбувся психологічний практикум "Прикладні інструменти для профілактики ПТСР. Метод "6С"

З метою поповнення професійних кейсів інструментами для надання першої психологічної допомоги та відпрацювання навичок екстреного реагування в надзвичайній ситуації 07.12.2023 на базі Ресурсного центру психологічної і фізичної допомогу відбувся психологічний практикум «Прикладні інструменти для профілактики ПТСР (з досвіду роботи фахівців психологічної служби Ізраїлю)». На захід було запрошено практичних психологів закладів  освіти Степанівської, Боромлянської, Бездрицької, Верхньосироватської, Нижньосироватсьокої, Миколаївської, Миропільської, Садівської та Юнаківської територіальних громад.

10:25 08.12.2023

Продовжуємо реалізацію проєкту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях»

Продовжуємо реалізовувати проєкт «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях» під патронатом Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» та підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). 05 грудня 2023 року відбулась чергова зустріч учасників 3 групи, серед яких є директори, вихователі та практичні психологи закладів дошкільної освіти Нижньосироватської, Бездрицької та Миропільської територіальних громад відповідно до складених списків.

14:30 06.12.2023

Реалізуємо регіональний проєкт «Завжди поруч»

З метою психологічної підтримки учасників освітнього процесу у рамках реалізації регіонального проєкту «Завжди поруч» 04.12.2023 психолог ЦПРПП Степанівської селищної ради Надія Козачук провела онлайн-зустріч для педагогів закладів дошкільної освіти Бездрицької сільської ради, Северинівського ЗДО «Веселка» та Яструбинської початкової школи Миколаївської сільської ради Сумського району. Разом з психологом Центру учасники практикували техніку нервово-м’язової релаксації по Джекобсону, яка сприяє розслабленню м’язової системи та зменшує психоемоційну напругу у дітей та дорослих.

14:08 04.12.2023

Продовжуємо реалізацію проєкту за підтримки ВК «Крок за кроком»

Чергова онлайн-зустріч учасників 3 групи проєкту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях» за підтримки ВК «Крок за кроком» та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) відбулась 21 листопада. Разом з регіональним тренером проєкту, психологом ЦПРПП Степанівської селищної ради Надією Козачук під час обговорення теми «Формування стійкості до стресу» учасники говорили про те, як підтримувати себе і бути ефективними у наданні підтримки дітям, про можливі реакції на травму інших людей. З метою формування стійкості до стресу та профілактики емоційного вигорання практикували техніки «Пиріг щастя», «Кола стурбованості і впливу».

15:38 21.11.2023

ПОЗАЧЕРГОВА АТЕСТАЦІЯ: КЛЮЧОВІ АСПЕКТИ

Атестація для кожного педагогічного працівника є важливим етапом у його роботі. А нове Положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом МОН України від 09.09.2022 № 805, що вступило в дію з 01.09.2023 відкрило великі можливості для позачергової атестації, особливо для педагогічних працівників, які не мають повної вищої освіти.

12:54 16.11.2023

Реалізація проєкту за підтримки ВФ «Крок за кроком» та Дитячого фонду ООН в Україні продовжується для 3 групи учасників

14 листопада відбулася перша онлайн-зустріч учасників 3 групи проєкту «Підтримка педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайних ситуаціях» під патронатом Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» та підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ).

15:00 14.11.2023

Реалізуємо регіональний проєкт «Завжди поруч»

З метою психологічної підтримки учасників освітнього процесу в рамках реалізації регіонального проєкту «Завжди поруч» психолог ЦПРПП Степанівської селищної ради Надія Козачук провела онлайн-зустріч для педагогів Яструбинської початкової школи Миколаївської сільської ради Сумського району. Разом з психологом Центру учасники говорили про позитивний вплив обіймів для організму людини, розглянули питання «Як реагує організм людини на стресові події» і чому важливо проводити психологічні  хвилинки для дітей. Під час зустрічі учасники опрацювали техніку заземлення «5-4-3-2-1» (Оточення), яка допомагає справитись із хвилюванням.

14:20 13.11.2023

Онлайн-тренінг щодо створення безпечного та сприятливого освітнього середовища в Миропільській територіальній громаді

   8 листопада в межах проєкту «Про.спільноти: безпечне та сприятливе середовище для навчання учнів», яку реалізує ЦПРПП у співпраці з ГО «Центр інноваційної освіти «Про.Світ» за підтримки U-lead with Europe та Служби освітнього омбудсмена, учителі прикордонної Миропільської громади долучилися до онлайн-тренінгу щодо створення безпечного та сприятливого освітнього середовища.

14:43 09.11.2023

Атестація працівників психологічної служби: що варто врахувати

Поняття «атестація» викликає неоднозначні асоціації у педагогічних працівників: контроль, хвилювання, стрес, можливість проявити себе…Так, насправді, процес атестації  є певним рубіжем професійного розвитку педагогічного працівника. Це можливість проаналізувати свою діяльність, оцінити власні досягнення, презентувати напрацювання своїм колегам. Це чергова сходинка професійного зростання. У той же час це й хвилюючий момент, який вимагає затрати сил, енергії та часу.

14:38 09.11.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень