A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Дошкільна освіта

ПОСІБНИК «РОЗМОВИ ПРО ВІЙНУ» ДЛЯ БАТЬКІВ І ОПІКУНІВ ДІТЕЙ

Українські діти та підлітки під час війни потребують особливої уваги батьків і опікунів, щоб отримувати зрозумілу інформацію про події навколо. Асоціація психологів Португалії на допомогу дорослим підготувала посібник «Розмови про війну» українською мовою.

11:49 22.04.2022

ПОРАДИ ЩОДО СТАБІЛІЗАЦІЇ ПСИХОЛОГІЧНОГО СТАНУ БАТЬКІВ і ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИ СВОЇ ДОМІВКИ

Розуміння того, які етапи проходить психіка людини під час адаптації на новому місці, допоможе швидше прийняти ситуацію та почати жити далі. Інформація насамперед стане у пригоді батькам з дітьми, які прибувають у тимчасове місце проживання.

11:47 22.04.2022

ПРАВИЛА ПІДТРИМКИ ДИТИНИ ПІД ЧАС ЕВАКУАЦІЇ

Команда UNICEF Ukraine разом із психологинею Світланою Ройз підготувала правила підтримки дітей під час евакуації. Також експерти розповіли , як спілкуватися з дітьми під час воєнного стану:

11:46 22.04.2022

ЯК ВСТАНОВИТИ КОНТАКТ іЗ ДИТИНОЮ, ЩО ПЕРЕЖИЛА ТРАВМАТИЧНИЙ ДОСВІД

Експерти UNICEF Ukraine підготували покроковий алгоритм установлення контакту з дитиною, що пережила травматичний досвід. Шукайте за посиланням інформацію, яка допоможе не порушувати кордони дитини та «відновити» відчуття безпеки.

11:44 22.04.2022

МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ І БАТЬКІВ «СУЧАСНЕ ДОШКІЛЛЯ ПІД КРИЛАМИ ЗАХИСТУ»

Матеріали містять онлайн-заняття з музики, математики, розвитку мовлення, психологічні поради, важливі нормативно-правові акти та багато корисної інформації щодо поведінки в умовах воєнного стану.

11:42 22.04.2022

РОЗ’ЯСНЕННЯ МОН ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ДО ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

З огляду на наявну загрозу життю і здоров’ю учасників освітнього процесу внаслідок збройної агресії російської федерації та оголошення в Україні воєнного стану МОН розробило процедуру зарахування дітей дошкільного віку внутрішньо переміщених осіб до закладів освіти за місцем тимчасового проживання.

11:41 22.04.2022

РЕКОМЕНДАЦІЇ МОН ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ НА ПЕРІОД ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ

Документ містить інформацію про організацію освітнього процесу в ЗДО та ІППО, план та алгоритм дій в умовах воєнного стану для засновників, керівників і педагогічних працівників цих закладів, а також корисні посилання, які допоможуть організувати діяльність, що сприятиме всебічному розвитку, психологічній стабільності та вихованню дітей раннього та дошкільного віку в домашніх умовах та під час використання дистанційних і змішаних форм освітнього процесу.

11:39 22.04.2022

ЯК СПАКУВАТИ «АНТИТРИВОЖНУ ВАЛІЗКУ» ДЛЯ МАЛЕЧІ

Команда підтримки реформ МОН підготувала прості поради про пакування «антитривожної» валізки. Її можна взяти з собою в укриття чи в евакуацію, вона допоможе якісно провести час з дитиною, заспокоїти її та відволікти від подій навколо.

16:07 25.03.2022

ЧИМ ЗАЙНЯТИ ДИТИНУ В НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЇ

Буклет від UNICEF містить розмальовки та ігри, в які легко грати будь-де. Такі активності допоможуть відволіктися від стресової ситуації, навчитися конструктивно переживати емоції та розвивати комунікативні навички.

16:03 25.03.2022

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень