A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області

Дошкільна освіта

ДОБІРКА ПРОСТИХ ІГОР ДЛЯ МАЛЕЧІ

Команда підтримки реформ МОН підготувала добірку простих ігор для малечі, адже під час війни особливу увагу необхідно приділяти психічному здоров’ю та піклуванню про близьких. Пропонуємо ознайомитися з ідеями, втілення яких не потребує наявності іграшок або інших спеціальних аксесуарів.

12:00 25.03.2022

«ПІДТРИМАЙ ДИТИНУ»: Telegram-КАНАЛ, ЯКИЙ СТВОРЕНО З ТУРБОТОЮ ПРО БАТЬКІВ І ДІТЕЙ

Як психологічно допомогти дитині під час війни? Як впоратися із тривогою в укритті? Педагоги та дитячі психологи за підтримки Міністерства освіти і науки запустили телеграм-канал «Підтримай дитину». На каналі публікуються прості рекомендації, ігри та вправи для розвитку, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації.

11:30 25.03.2022

ЗАПРОШУЄМО ДО ДИТЯЧОГО САДОЧКУ ОНЛАЙН!

Стартував дитячий онлайн-садок НУМО – спільний проєкт ЮНІСЕФ та Міністерства освіти і науки України. Це розвивальні відеозаняття для дітей 3-6 років. Перший випуск вже доступний до перегляду на платформах ЮНІСЕФ: https://bit.ly/3MNli0t та MEGOGO: https://megogo.net/ua/view/18037755.  Закликаємо максимально поширити цю інформацію серед родин!  Програму онлайн-садочка розробляла команда вихователів, на чолі з експерткою з дошкільної освіти Соломією Бойкович, та психологи, щоб контент був безпечним для дітей, які зараз перебувають у стресі через війну. Радимо батькам подивитись перші відеоуроки разом із малечею, щоб допомогти їм зорієнтуватись у новому форматі освіти й відчувати себе комфортно. У першому випуску малеча познайомиться з весняними місяцями, виконає корисну руханку разом із тваринами, дізнається цікавинки про космос та послухає казочку. Відеовипуски запущено в тестовому режимі, тому будемо дуже вдячні за відгуки, коментарі та пропозиції, щоб ми могли зробити онлайн-садок цікавим та корисним для наших маленьких глядачів!

11:20 25.03.2022

ПРОТИДІЯ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ БУЛІНГУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

Булінг, або цькування, – явище, яке часто трапляється у нашому повсякденному житті, зокрема у закладі освіти. Як розпізнати та попередити ситуації булінгу, створити безпечне освітнє середовище, вільне від будь-яких проявів насильства та булінгу, можна дізнатися на безкоштовному курсі, розміщеному на платформі Prometheus.

10:42 11.02.2022

ЯК УКРАЇНСЬКІ ВИХОВАТЕЛЬКИ ВЧАТЬСЯ ЧУТИ ГОЛОС ДИТИНИ

У жовтні 2021 року у межах програми «Демократична школа» стартував восьмитижневий курс «Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі». До участі в курсі були запрошені команди 10 дитячих садків з різних регіонів України. Про враження учасниць курсу можна прочитати тут.

10:32 11.02.2022

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЦЕНТР ВЕРГЕЛАНДА

Пропонуємо познайомитися з діяльністю Європейського центру Вергеланда, стратегічного партнера Міністерства освіти і науки України, та дізнатися більше про європейський досвід у сфері дошкільної освіти. 

10:29 11.02.2022

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень